Iklan Nuffnang

Iklan

geniee

12 Dec 2011

Spagheti Carbonara







Semalam kami dah terlebih merebus spagheti, jadi kerana tidak mahu membazir, I dah bersepakat dengan anak anak untuk memasak spagheti carbonara. Balik saja dari pejabat, kami teruske Giant membeli bahan bahan yang diperlukan untuk membuatnya. Oleh kerana bercadang untuk membuat seafood carbonara, kami telah membeli sotong sekali.

Balik rumah, selepas solat maghrib terus ke dapur untuk mula memasaknya. Sangat mudah dan cepat menyediakan spagheti ini. Tentu sekali menjimatkan jika dimasak sendiri terutama bagi mereka yang mempunyai keluarga besar. Jom kita layan gambar gambarnya di bawah. Untuk resepi, saya masih menggunakan resepi yang penah saya cuba dahulu. Selepas ini saya nak memcuba resepi carbonara yang lain pula, hmmm yang macam kat secret recipy ke. Nak tengok resepi saya? Jom klik jer di sini ... enjoy

panaskan olive oil dan butter

tumis bawang putih
masukkan sotong dan udang, angkat dan ketepikan

masak mushroom soup, air dan masukkan mushroom

masukkan cheese

tuang seafood ke dalam kuah mushroom

masukkan garam, gula dan black pepper

Rebus spagheti

enjoy

2 comments:

  1. Replies
    1. Untuk tengok resepinya, kena klik link yang diberi

      Delete

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.