Iklan Nuffnang

Iklan

geniee

4 Sep 2011

Pagi petang siang malam Best Ever Cucur Udang

Berbaloi baloi saya belajar buat cucur udang ni. Masa bulan puasa, selepas berbuka, diminta buat cucur udang, bersahur juga dibuat cucur udang.  Sekarang dah bulan syawal, ada permintaan buat cucur udang untuk sarapan.  Saya bangga dapat menyediakan makanan kesukaan keluarga saya walaupun agak kepenatan kerana tiada pembantu rumah. Nasib baik ada dua anak dara yang rajin menolong di dapur.  Selain menyediakan cucur udang, saya juga sempat memasak Laksa Asam untuk juadah hari ini kerana cadangnya petang nanti nak ke Mid Valley mencari external disk di IT Fair.  Jadi siap siapkan kerja dapur sebelum keluar rumah, kalau balik nanti dah penat pun tak apa, hahaha tinggal makan jer ...jom kita layan gambar gambar jer. Resepi boleh dirujuk di entri sebelum ini...


Best Ever Cucur Udang



bahan bahan diperlukan


menunggu di goreng ...


jemput makan ...






No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.