Iklan Nuffnang

Radiglow

Masakan Kelantan

Senarai Lauk Pauk dan Kuih Muih Kelantan


Nasi dan Lauk Pauk:




Sayuran:

Kuih Muih:



54 comments:

fauzan-94 said...

yummy ...yg kelantan lar bez..

Azie said...

Yes, I love Kelantan food too

lurvely hiijab said...

Salam Perkenalan..jom singgah blog sy... sy menjual tudung yg gojjes gaya terkini...tq for support :-)

Azie said...

Salam kenal

rosidah alias said...

Salam sis, banyaknya makanan sedap2 kat sini..:)

Azie said...

Makanan kelantan sedap pada orang Kelantan lah

febry priagono said...

baru tahu makanannya enak2 ternyata

Semoga Harimu Menyenangkan... said...

mmm... enak...

Teratak Qaseh said...

Salam perkenalan kak Azie.. saya suka tgk resepi resepi akak...
nanti nak try buat utk anak anak saya pulak la ... :)

Azie said...

Salam kenal juga dari saya

E-jah said...

Faaizah Muhammad Yasin

assalamualaikum kak azie...memang betul ore kelate akan cari resepi dan masakan/makanan kelate.kena dengan selera...memang seronok tengok resepi masakan kelate kat sini..harus dicuba.terima kasih.:)

Azie said...

Terbaeeekkk

NORAZILA WATI MOHD NOR said...

terima kasih..emmm sedapnya

Puan Ina said...

Alhamdulillah..byk resepi kak azie yg telah saya Cuba,ternyata semua nyer sedap.
Terima kasih kak..sudi berkongsi resepi ni bersama.

Anonymous said...

SAYO SUKO SAYO SUKO..MEMEY MABELES LAH

Anonymous said...

salam, ada sesiapa tahu resepi masak daging epol. rasanya ini masakan orang kelantan.

Azie said...

Alhamdulillah, terima kasih kerana mencuba

Azie said...

Hahaha samalah kita

Azie said...

Puan Anonymous,
Tak pernah pulak dengar nama tu

Lyranadya said...

Salam, sangat best resipi2 akak. if xkeberatan, follow my blog, sy ade jual produk biozone sangat elok untuk penyediaan makanan. free2 boley bace ye benefit die. berminat boley pm sy yer ;)

http://lyranadya.blogspot.com/2013/04/biozone-important-thing.html

NinaAz said...

Tupat sutunggg. Sedapnyaaa

agiemasyummyummy said...

Salam perkenalan..arini 1st time makan nasi kerabu..tapi beli kat kedai..sedapnya...nk try resipi dari azielah cam sedapjer..

agiemasyummyummy2010.blogspot.com

shanteq rose said...

salam kenal..sudi sudikan diri singgah di blog saya..terima kasih!

Siti Aminah Abd Halim said...

salam perkenalan......best tengok resepi ni.....saya jatuh cinta dengan masakan Kelantan sejak sertai program keluarga angkat masa zaman belajar di Pasir Mas.....nanti boleh la cuba.....sudilan intai blog saya http://damiaamna.blogspot.com

:: UMMU ABDILLAH SHOPPE :: said...

Assalamualaikum...sedap masakan kelantan.terutama manisannnya...

munimontel said...

Alhamdulillah, syukur jumpa blog ni. Terima kasih pemilik blog atas kesudian mewujudkan blog ini. -Muni-

zaza alis said...

Salam kenal kak Azie, saya suka sgt ngn resepi2 kak azie,thanks!

Mohd Ridzuan said...

Saya suka ada blog macam ni, best sangat, kalau teringat makanan kelantan saya tengok dah cukup walaupun tak buat.

Jezmiena Qishtabella said...

assalam kak. saya suka sangat makan nasi kerabu boleh tak akak muat turunkan resepi nasi kerabu? saya sangat suka nak belajar n buat sendiri resepi nasi kerabu hehehe....

Azie said...

Klil link di atas

anna naim said...

As salam, salam kenal..jom singgah ke blog kak anna, suka tgk blog azzie ni...

neorise said...

macam-macam menu

Assalamualaikum tuan/puan,
KOPI KEMUDIK, SUSU KAMBING, KOPI NANDUK/BIO-ASLI, TANAH LOT
Kopi KEMUDIK
Koperasi Permodalan Melayu Wilayah Kuala Muda/Sik Kedah Berhad
5 dalam 1

( Gula Halus , Krimer Bukan Tenusu , Kopi Segera , Habbatus Sauda , Fiber )

Kebaikan Fiber / Serat :

memudahkan proses pencernaan , memperbaiki pembiakan mikroflora yang baik , mengekalkan kesihatan saluran dalaman tubuh dan membantu mengurangkan pengumpulan bahan-bahan yang tidak diperlukan tubuh, khususnya organ dalaman.

Kebaikan Habbatus Sauda :

Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain
“Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

RM 20 for 20 sachets

Postage cost : RM 10
Total cost : 30

To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/2013/05/kopi-kemudik.html
http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/

SUSU KAMBING / KOPI SUSU KAMBING / GOAT MILK / GOAT MILK COFFEE
RM 22 for 20 sachets

Postage cost : RM 8
Total cost : 30
To order : 017 5503065 Mr. Norman
Email : neorise2010@gmail.com

Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/susu-kambing-kopi-susu-kambinggoat-milk.html

Kopi Nanduk GOLD
http://www.bio-asli.com/?id=neorise
www.bioasli.com/?id=neorise
www.tvbioasli.com/?ref=neorise
www.bioasli.co.uk/?ref=neorise
www.prepaid.bioasli.com/?ref=neorise
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/kopi-nanduk-gold.html

TANAH LOT
Assalamualaikum tuan/puan,
Saya ada tanah lot lidi untuk dijual.
Tanah Lot Untuk Dijual Di Bukit Selambau, Sungai Petani, Kedah
Tanah Lot 55' x 75' , sesuai untuk tapak rumah atau bangunan. Lokasinya di Bukit Selambau , Kedah iaitu berhampiran Pekan Bukit Selambau, jalan besar Bukit Selambau, 300 meter di belakang Sek. Keb. Bukit Selambau, berhampiran menara telekomunikasi dan kilang kayu.
Sesuai untuk tapak rumah dan bangunan
http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/11/hartanah-3.html


raja norila shahida said...

Suami sy org perak.. sy ore klate.. dl malas masak.. tp jupo resepi k.azie, tibo2 rajin.. t.kasih k.azie

umi adam faris said...

sup gearbox xnah makan..sedap ke?hehehe

Nahla Fashion said...

keren blog nya, ikut promo yaaa :)
cari sarimbit keluarga untuk lebaran? disini tempat nya http://busanamuslim.co/.
menerima juga sistim dropship :)

Cik Nooriah bt Mamat said...

saya sgt suka intai blog kak. TQ sbb sudi kongsikan segala resepi di sini, terutamanya resepi neg cik siti wan kembang. oghe kelate mesti nak cari resepi kelate jgk

bb said...

Asslm k.azie, saya baru nk belajar masak masakan kelantan ni..hubby ore kelate..tq ye kongsi resepi kt sini..sayang k.azie

TamanUniversiti@Bangi said...

Wah...Menariknya...Boleh cuba ni...;)

Siti Raodah said...

salam kak...tq share resepi2 ni..rasa nak cuba semua:)
nanti singgah le ke blog sy ye..raudahkuvitashake.blogspot.com..TQ:)

Mimi Rohana said...

kalau nak datang ke langkawi sila keblog saya

huda said...

Wah..mmg suka masakan pantai timur ni ;)

Visit sy semula hudakassim.blogspot.com

Kursuspengendalian MakananMalaysia said...

Salam Sejahtera,

Perkongsian yang sangat bagus. Namun begitu apabila memulakan perniagaan dalam bidang masakan, adalah penting untuk menghadiri kursus pengendalian makanan dan mengambil suntikan typhoid. Segala informasi boleh didapati di

http://kursuspengendalianmakanan.com/

ridzaln zohaimi said...

Kelantan syurga makanan...sdap dan menepati rasa.....saya bertuah dilahirkan dibumi kelantan...kelantan the best.

Anie Izwan said...

Salam ukhwah sis..tak sangka ore kelate jgk..mmm selamat berkenalan deh

rina prettyhealthy said...

salam, sedapnya..tengok macam nak makan sekarang jer..bagus sis ni...

visit www.rinaprettyhealthy.com

SAL SA said...

salam perkenalan juga dr saya. resepi yang sedap2

FairuZ's Corner said...

Kagum...
Mari join biz yg xmmrlukn modal 1sen pun..djamin free..daftar dan bole trus buat..klik link ini...
http://EarnYoga.biz/?reflink=ferrariferus

aliknualikni said...

hamba rajin tra resipi-resipi dai blog kak azie ni. Kadang2 berjadi. Kadang2 berjadi muga lain. Hamba tak sedih mana sebab yang penting hamba tra. Hamba ada link blog kak azie ni ke blog hamba http://aliknualikni.wordpress.com/ Slekan lah pergi jenguk deh? - cik putih-

pujar phoo said...

ini koleksi resep makanan nya keren sekali,, sangatlah membantu awak nak memasak

Nur Herdayu Jami'an said...

Blog yang best dan menarik, jom singgah blog saya untuk dapatkan rahsia dan tips kecantikan serta cara berhenti merokok. dorajimi.blogspot.com

nazri hatsof said...

Erm sedapnya...
Nak share imu makanan yang sebabkan sembelit

http://nazrihatsof.sharethisstory.net/my-852876-5946

Ramlah Mohd Nor said...

Salam...saya di Tampoi...saya tengah mencari lokasi strategik untuk nenjual makanan Kelantan terutama nasi dagang,nasi kerabu,laksam dan lain-lain

Sam Yatie said...

suka nasik dan lauk pauk masakan kelantan!
Jom Singgah Sini

Nor Chitriayu said...

Assalam... tq share ilmu... husband saya ore kelate, so, nak kena blaja2 masakan kelantan ni... tq sharing.. jemput singgah blog saya juga ye...www.jagasihat.blogspot.com