Iklan

Ruang Iklan Untuk Disewa

Ruang Iklan Untuk Disewa

Iklan Nuffnang

Masakan Kelantan

Senarai Lauk Pauk dan Kuih Muih Kelantan


Nasi dan Lauk Pauk:




Sayuran:

Kuih Muih:



49 comments:

  1. yummy ...yg kelantan lar bez..

    ReplyDelete
  2. Salam Perkenalan..jom singgah blog sy... sy menjual tudung yg gojjes gaya terkini...tq for support :-)

    ReplyDelete
  3. Salam sis, banyaknya makanan sedap2 kat sini..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makanan kelantan sedap pada orang Kelantan lah

      Delete
  4. baru tahu makanannya enak2 ternyata

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan kak Azie.. saya suka tgk resepi resepi akak...
    nanti nak try buat utk anak anak saya pulak la ... :)

    ReplyDelete
  6. Faaizah Muhammad Yasin

    assalamualaikum kak azie...memang betul ore kelate akan cari resepi dan masakan/makanan kelate.kena dengan selera...memang seronok tengok resepi masakan kelate kat sini..harus dicuba.terima kasih.:)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..byk resepi kak azie yg telah saya Cuba,ternyata semua nyer sedap.
    Terima kasih kak..sudi berkongsi resepi ni bersama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih kerana mencuba

      Delete
  8. SAYO SUKO SAYO SUKO..MEMEY MABELES LAH

    ReplyDelete
  9. salam, ada sesiapa tahu resepi masak daging epol. rasanya ini masakan orang kelantan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan Anonymous,
      Tak pernah pulak dengar nama tu

      Delete
  10. Salam, sangat best resipi2 akak. if xkeberatan, follow my blog, sy ade jual produk biozone sangat elok untuk penyediaan makanan. free2 boley bace ye benefit die. berminat boley pm sy yer ;)

    http://lyranadya.blogspot.com/2013/04/biozone-important-thing.html

    ReplyDelete
  11. Tupat sutunggg. Sedapnyaaa

    ReplyDelete
  12. agiemasyummyummy14 May 2013 13:20

    Salam perkenalan..arini 1st time makan nasi kerabu..tapi beli kat kedai..sedapnya...nk try resipi dari azielah cam sedapjer..

    agiemasyummyummy2010.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. salam kenal..sudi sudikan diri singgah di blog saya..terima kasih!

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan......best tengok resepi ni.....saya jatuh cinta dengan masakan Kelantan sejak sertai program keluarga angkat masa zaman belajar di Pasir Mas.....nanti boleh la cuba.....sudilan intai blog saya http://damiaamna.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum...sedap masakan kelantan.terutama manisannnya...

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah, syukur jumpa blog ni. Terima kasih pemilik blog atas kesudian mewujudkan blog ini. -Muni-

    ReplyDelete
  17. Salam kenal kak Azie, saya suka sgt ngn resepi2 kak azie,thanks!

    ReplyDelete
  18. Saya suka ada blog macam ni, best sangat, kalau teringat makanan kelantan saya tengok dah cukup walaupun tak buat.

    ReplyDelete
  19. assalam kak. saya suka sangat makan nasi kerabu boleh tak akak muat turunkan resepi nasi kerabu? saya sangat suka nak belajar n buat sendiri resepi nasi kerabu hehehe....

    ReplyDelete
  20. As salam, salam kenal..jom singgah ke blog kak anna, suka tgk blog azzie ni...

    ReplyDelete
  21. macam-macam menu

    Assalamualaikum tuan/puan,
    KOPI KEMUDIK, SUSU KAMBING, KOPI NANDUK/BIO-ASLI, TANAH LOT
    Kopi KEMUDIK
    Koperasi Permodalan Melayu Wilayah Kuala Muda/Sik Kedah Berhad
    5 dalam 1

    ( Gula Halus , Krimer Bukan Tenusu , Kopi Segera , Habbatus Sauda , Fiber )

    Kebaikan Fiber / Serat :

    memudahkan proses pencernaan , memperbaiki pembiakan mikroflora yang baik , mengekalkan kesihatan saluran dalaman tubuh dan membantu mengurangkan pengumpulan bahan-bahan yang tidak diperlukan tubuh, khususnya organ dalaman.

    Kebaikan Habbatus Sauda :

    Nabi Muhammad S.A.W. bersabda dalam Haditsnya yang dikutip dari kitab Ash Shahihain
    “Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)” (HR.Bukhari, Muslim)

    RM 20 for 20 sachets

    Postage cost : RM 10
    Total cost : 30

    To order : 017 5503065 Mr. Norman
    Email : neorise2010@gmail.com

    Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
    http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/2013/05/kopi-kemudik.html
    http://kopi5campurankemudik.blogspot.com/

    SUSU KAMBING / KOPI SUSU KAMBING / GOAT MILK / GOAT MILK COFFEE
    RM 22 for 20 sachets

    Postage cost : RM 8
    Total cost : 30
    To order : 017 5503065 Mr. Norman
    Email : neorise2010@gmail.com

    Location : Pekan Sik , Sik , Kedah . MALAYSIA
    http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/susu-kambing-kopi-susu-kambinggoat-milk.html

    Kopi Nanduk GOLD
    http://www.bio-asli.com/?id=neorise
    www.bioasli.com/?id=neorise
    www.tvbioasli.com/?ref=neorise
    www.bioasli.co.uk/?ref=neorise
    www.prepaid.bioasli.com/?ref=neorise
    http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/12/kopi-nanduk-gold.html

    TANAH LOT
    Assalamualaikum tuan/puan,
    Saya ada tanah lot lidi untuk dijual.
    Tanah Lot Untuk Dijual Di Bukit Selambau, Sungai Petani, Kedah
    Tanah Lot 55' x 75' , sesuai untuk tapak rumah atau bangunan. Lokasinya di Bukit Selambau , Kedah iaitu berhampiran Pekan Bukit Selambau, jalan besar Bukit Selambau, 300 meter di belakang Sek. Keb. Bukit Selambau, berhampiran menara telekomunikasi dan kilang kayu.
    Sesuai untuk tapak rumah dan bangunan
    http://hartanahpropty.blogspot.com/2013/11/hartanah-3.html


    ReplyDelete
  22. Suami sy org perak.. sy ore klate.. dl malas masak.. tp jupo resepi k.azie, tibo2 rajin.. t.kasih k.azie

    ReplyDelete
  23. sup gearbox xnah makan..sedap ke?hehehe

    ReplyDelete
  24. keren blog nya, ikut promo yaaa :)
    cari sarimbit keluarga untuk lebaran? disini tempat nya http://busanamuslim.co/.
    menerima juga sistim dropship :)

    ReplyDelete
  25. saya sgt suka intai blog kak. TQ sbb sudi kongsikan segala resepi di sini, terutamanya resepi neg cik siti wan kembang. oghe kelate mesti nak cari resepi kelate jgk

    ReplyDelete
  26. Asslm k.azie, saya baru nk belajar masak masakan kelantan ni..hubby ore kelate..tq ye kongsi resepi kt sini..sayang k.azie

    ReplyDelete
  27. Wah...Menariknya...Boleh cuba ni...;)

    ReplyDelete
  28. salam kak...tq share resepi2 ni..rasa nak cuba semua:)
    nanti singgah le ke blog sy ye..raudahkuvitashake.blogspot.com..TQ:)

    ReplyDelete
  29. kalau nak datang ke langkawi sila keblog saya

    ReplyDelete
  30. Wah..mmg suka masakan pantai timur ni ;)

    Visit sy semula hudakassim.blogspot.com

    ReplyDelete
  31. Salam Sejahtera,

    Perkongsian yang sangat bagus. Namun begitu apabila memulakan perniagaan dalam bidang masakan, adalah penting untuk menghadiri kursus pengendalian makanan dan mengambil suntikan typhoid. Segala informasi boleh didapati di

    http://kursuspengendalianmakanan.com/

    ReplyDelete
  32. Kelantan syurga makanan...sdap dan menepati rasa.....saya bertuah dilahirkan dibumi kelantan...kelantan the best.

    ReplyDelete
  33. Salam ukhwah sis..tak sangka ore kelate jgk..mmm selamat berkenalan deh

    ReplyDelete
  34. salam, sedapnya..tengok macam nak makan sekarang jer..bagus sis ni...

    visit www.rinaprettyhealthy.com

    ReplyDelete
  35. salam perkenalan juga dr saya. resepi yang sedap2

    ReplyDelete
  36. Kagum...
    Mari join biz yg xmmrlukn modal 1sen pun..djamin free..daftar dan bole trus buat..klik link ini...
    http://EarnYoga.biz/?reflink=ferrariferus

    ReplyDelete
  37. hamba rajin tra resipi-resipi dai blog kak azie ni. Kadang2 berjadi. Kadang2 berjadi muga lain. Hamba tak sedih mana sebab yang penting hamba tra. Hamba ada link blog kak azie ni ke blog hamba http://aliknualikni.wordpress.com/ Slekan lah pergi jenguk deh? - cik putih-

    ReplyDelete
  38. ini koleksi resep makanan nya keren sekali,, sangatlah membantu awak nak memasak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.