Iklan Nuffnang

Revenuehits html

31 Mac 2017

Makan Malam Meraikan Kejayaan Aween dalam SPM








Jika beberapa hari yang lalu, kami meraikan Harijadi Juita, kali ini ingin meraikan Aween pula. Beberapa hari sebelum hujung minggu, Hubby telah memberitahu anak anak bahawa kami ingin meraikan Aween sempena pencapaian cemerlang beliau dalam keputusan SPM yang baru lalu. Hubby meminta masing masing untuk membuat pilihan tempat makan yang mereka ingin pergi. Nana juga telah berpindah balik for good dengan membawa semua barang barang dari rumah sewa di Temerloh. Kami memutuskan untuk naik MRT ke eCurve. Destinasi yang dipilih berdasarkan pilihan majoriti adalah Pak John Steamboat di e Curve.

Steamboat dan Grill di eCurve di sini memang sedap. Yang penting, terdapat banyak pilihan lauk pauk untuk dimasak secara steamboat atau hanya di grill yang dihidang secara buffet. Yang menjadi pilihan kami adalah daging dan kambing yang diperap dengan madu. Sangat sedap bila dipanggang dan dimakan panas panas. Selain itu ketam, udang, siput buluh, sotong dll dimasukkan ke dalam kuah yang dihirup. Dah lama sebenarnya saya nak ke sini tapi mahu tunggu sehingga semua anak anak ada. Makan kalau berebut rebut, baru terasa lebih nikmatnya. 






Lebih menyeronokkan kerana semua ada, pendek kata cukup quorum lah malam ni. Memang riuh rendah bila semua berkumpul. Ada ada sahaja bahan yang dijadikan perbualan atau usikan.





Balik dari eCurve kami tidak turun di stesyen Kwasa Central sebaliknya terus ke Sg Buloh, iaitu perhentian terakhir. Tujuan adalah untuk melihat rumah kami dari dalam train MRT. Memang boleh nampak jika di lihat dari dalam train.







2 ulasan:

  1. tahniah aween...hmmmm sedap nampak makanan di situ. nampak cosy juga

    BalasPadam
  2. Dapat berapa A Kak Azie? Mesti 10A..

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.