Iklan

Iklan Nuffnang

21 Sep 2016

Cantik Nyer Gambar Dengan Telefon Pintar Huawei P9


SPONSORED POST




Hari ini saya nak kongsikan pengalaman saya yang diberi peluang membuat review telephone pintar Huawei P9. Seperti biasalah, bila handphone ada di tangan, perkara pertama yang dibuat adalah mengambil gambar selfie. Seperti tidak percaya dengan gambar selfie yang terhasil. Hahaha saya sangat comel lah pulak dalam gambar tu. Ala ala ayu muda gituu. Serious bagi yang gemar berselfie, jangan lupa untuk merakam gambar selfie dengan handphone Huawei P9. Tak perlu nak edit bagai. Tengok gambar saya di bawah ini, seolah baru lepas bersolek.

 
 



Inilah kali pertama, saya melihat handphone yang menpunyai dua lensa yang mampu menghasilkan gambar yang akan membuat kita teruja dengannya. Selain gambar yang jelas, warna yang dirakamkan juga sangat terang dan cantik. Berbunga bunga hati melihat keindahan warna yang terhasil.







Selain berselfie, saya juga gemar mengambil gambar gambar masakan dari pelbagai sudut. Tugasan sebagai blogger masakan tidak semudah bidang lain kerana saya perlu memasak sebelum mengambil gambar. Kebiasaannya untuk satu masakan saya akan snap dari 5-10 keping gambar. Saya sukakan gambar masakan saya kelihatan jelas dan hidup seolah masakan berada di depan mata.







Tapi sebagai wanita berkerjaya, aktiviti memasak hanya dibuat selepas waktu pejabat. Inilah cabaran sebenar kerana apabila masakan disiapkan, hari pun telah senja. Ketiadaan cahaya yang cukup menyebabkan gambar yang terhasil tidak cantik dan hidup. Huawei P9 dengan fungsi dua lense sangat membantu saya untuk merakamkan gambar yang saya inginkan untuk blog saya. Cantik sangat gambar yang terhasil walaupun di dalam keadaan ketiadaan cahaya yang cukup. Inilah salah satu kelebihan handhone yang menpunyai kamera dua lensa berbanding dengan satu lensa. Gambar di bawah ini dirakam waktu senja.






Sebagai blogger, saya juga adalah mobile photographer yang perlu merakam gambar bukan sahaja cantik dan sharp tanpa mengira siang atau malam tapi juga mudah digunakan.

Haa selain ciri ciri yang saya sebutkan di atas, design telefon ini pun sangat moden dan stylish dengan pilihan pelbagai warna menarik. Jom sama sama kunjungi pengedar handphone Huawei P9 hari ini juga.

Kepada anda semua yang perlukan contoh contoh yang lain, boleh tonton video di facebook dengan klik di SINI banyak pendapat yang diberikan  oleh orang ramai. Anda juga boleh cuba melakukan ujian kecil yang boleh didapati dalam posting tersebut yang boleh mencadangkan smartphone yang bersesuaian dengan anda. Cubalah hari ini.
 

6 comments:

  1. Sana sini ramai dah bercakap pasal handphone.. Gambar memang super cantik ..dalam wishlist lah dulu ,,,

    ReplyDelete
  2. "Tugasan sebagai blogger masakan tidak semudah bidang lain kerana saya perlu memasak sebelum mengambil gambar. ".. Sangat2 setuju dengan ayat ni, sbb kalau di kira, SB food blogger jugak tapi ada masa tenggelam timbulnya.. Cayalah lah kak Ita :)

    ReplyDelete
  3. Memang ingin sangat P9 ni..cantik sangat gambar2nya..😍😍😍

    ReplyDelete
  4. terujalah..ada juga baca review daripada blog lain tentang Huawie P9 dan jugak tengok review youtube memang cantik gambarnya.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.