Iklan Nuffnang

Revenuehits html

Iklan

20 Jul 2013

Sotong Butter Untuk Berbuka







Ini pulak projek terbaru anak anak saya yang menyediakan Sotong Butter kegemaran mereka untuk berbuka puasa. Mereka menyediakan sekurang kurangnya sekilo hingga 2 kilo sotong setiap kali. Memang sedap sotong butter ni apalagi di kalangan anak anak remaja yang memang suka rasa butter dan cheese. Bukan sahaja sedap dimakan dengan nasi putih tetapi juga sedap dicicah dengan roti. Jika dibeli, memang agak mahal. Kalau tak silap, satu portion harganya dah pun RM10. Kalau beli, mestilah kurang kurangnya 3 portion. Jadi kalau dibuat sendiri, memang jimat dan dapat di makan berulang ulang kali. 




Kali ini cuma nak tayang gambar gambar cara cara menyediakannya. Kalau nak tengok resepi boleh jer tengok di SINI atau step step yang dibuat dalam entri sebelum ini di SINI














Tadaaa... selamat mencuba



4 ulasan:

  1. wow...x penah nampak..apatah lg le mkn
    mmg sy suka cheese... nk terai gak la...bahan2 pun dh ada kecuali sotong...hihihi

    BalasPadam
  2. Nampak sedap sangat dear!!! Selamat berpuasa ye :)

    BalasPadam
  3. wow nampak mmng sedap sngt, tq Azie..leh cuba ni..

    BalasPadam
  4. Menarik....bleh juga mencuba nnti. ;)

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.