Iklan Nuffnang

Revenuehits html

12 Mei 2013

Ketupat Sotong Sempena Hari Ibu






Semasa balik dari bersarapan, saya minta hubby singgah di kedai runcit untuk membeli udang bagi dimasak Udang Goreng Butter. Sebaik masuk dalam kereta, hubby memberitahu yang dia juga ada membeli beberapa ekor sotong yang sangat segar untuk dimasak Ketupat Sotong. 





Saya memang dah banyak kali menyediakan Ketupat Sotong, jadi rasanya saya tak perlulah menulis resepinya di sini. Kalau mahu melihatkan resepi dan cara penyediaannya, boleh klik di SINI. Ketupat sotong ini disediakan sambil saya memasak lauk pauk dan juga membuat Kuih Bakar Pandan untuk di bawa ke rumah Dato Salehuddin sebelah malamnya.  





8 ulasan:

  1. waahh..ketupat sotong..
    ada resepi ok gak..prnah mkn rumah keluarga angkat kat marang.. sdp..!!!~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dear Lola,
      Klik kat LINK untuk tengok resepinya ya

      Padam
  2. Rindu ketupat sotong mak sayaaa

    BalasPadam
  3. Ni ketupat sotong Kelantan ye Azie... saya makan dua2 versi Kelantan & Terengganu. Selamat hari ibu & senyum selalu.

    BalasPadam
  4. Salam kak azie,
    Saya rasa seronok membaca blog kak azie seolah-olah kak azie ada di hadapan saya. Saya harap kak azie terus menulis kerana kak azie seakan memberi motivasi dan nasihat yang berguna pada saya. Beruntung anak-anak kak azie mempunyai seorang ibu yang penyayang. Terima kasih kak azie.

    Salina

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih, Salina kerana sui membaca blog saya

      Padam
  5. alahai..lama nya tak mkn sotong cm ni kak..last saya mkn masa dok kat gua Musang dulu..zaman kecik..
    sedap kak...huhu

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.