Iklan Nuffnang

Iklan

Revenue Hits

14 Apr 2012

Hot Chocolate Ala ala Starbuck



Sambil saya sibuk di dapur, si bongsu saya ni sibuk juga menyediakan hot chocolate yang resepinya di dapati dari internet. Dia pun tak mahu kalah.  Bila saya nampak dia sedang menyediakan hot chocolate, saya pun terus snap gambar dan minta resepi yang digunakan. Aween memang peminat hot chocolate Starbucks.

Jom kita intai apa yang Aween buat tadi...


Hot Chocolate

1 kotak susu dutch lady
2 sb Chocolate Nutella
Marshmallow (tak letak)

Masakkan sedikit nutella dan 1/4 dari susu sehingga cair.


Masukkan baki 3/4 susu kotak sambil terus dikacau sehingga sebati.




Tapiskan ke dalam mug dan sedia untuk diminum panas panas.  




Enjoy...



1 ulasan:

  1. Time kasih sharing.. nak wt kejutan utk suami mase bufday die :D

    Hidayah

    BalasPadam

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.