Iklan Nuffnang

Iklan

Revenue Hits

18 Mac 2012

Boiled Parslied Potatoes


Saya salin resepi ini dari rancangan masakan afc semasa ianya sedang ke udara.  Sangat sedap salad yang disediakan ini dan pastinya sangat menyihatkan. Saya sediakan pagi tadi untuk dimakan dengan Beef Kabsa Rice, saja saja nak buat kelainan. Klik di SINI untuk resepi Saudi Beef Kabsa.  Kalau nasi beriani kan, kita ada rebus kentang dan telur. Jadi yang ini dimakan dengan Kabsa rice, memang ngam sangat. 

Jom layan resepi pulak...


Boiled Parslied Potatoes
Chef: Laura Calder

Bahan bahan
1 kg waxy potatoes (sederhana)
Garam
Black pepper
3 sb butter

Fresh parsley

Cara cara
Masak air dan apabila mendidih, masukkan sedikit garam dan kentang.  Masak sehingga kentang lembut.  Cucuk dengan hujung pisau. Angkat dan toskan.  Kupas kulit.

Di dalam periuk lain, panaskan butter dan masukkan kentang, tabur garam, black pepper dan fresh parsley.








Siap untuk dihidangkan.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.