Iklan Nuffnang

Iklan

geniee

adsense

mobile adsense ads

26 Ogo 2011

Chocolate Chip Cookies






Malam ni, anak anak masuk dapur untuk menyediakan biskut raya Azie Kitchen. Hmm riuh rendah suara dan gelak tawa mereka.  Saya dah boleh pencen sebenarnya dalam hal hal biskut raya nih sebab banyak resepi resepi di internet yang boleh dijadikan rujukan. Banyak juga yang bagi step  step siap dengan gambar gambar lagi.  Jadi penyediaan biskut raya menjadi sangat mudah.  Semudah ABC jer. Tugas kami hanya membeli bahan untuk membuat biskut dan juga peralatan yang diperlukan sahaja.


Chocolate chip cookies

Ingredients

1 cup butter, softened
1 cup white sugar
1 cup packed brown sugar
2 eggs
2 teaspoons vanilla extract
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking soda
2 teaspoons hot water
1/2 teaspoon salt
2 cups semisweet chocolate chips
1 cup chopped walnuts
 
Directions
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C).



Cream together the butter, white sugar, and brown sugar until smooth. Beat in the eggs one at a time, then stir in the vanilla.

Dissolve baking soda in hot water. Add to batter along with salt. Stir in flour, chocolate chips, and nuts. Drop by large spoonfuls onto ungreased pans.
Bake for about 10 minutes in the preheated oven, or until edges are nicely browned.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih kerana sudi komen. Ianya sangat dihargai.
Sekiranya anda telah mencuba resepi di sini, sudi kiranya dapat memberikan link entri untuk rujukan pembaca lain.

Kepada non blogger yang tiada akaun, sudilah menulis nama atau nama ringkas di bawah komen anda. Tak mesra lah nak panggil Cik/Puan Anonymous, kan.

Geniee mobile ads